Inchiriere apartamente in regim hotelier cluj

3 pasi pentru a gasi cazare in Cluj Napoca excelenta – Inchirierile de apartamente pe termen scurt

Inchirierile de apartamente pe perioada vacantei sunt o optiune de cazare in Cluj Napoca a carei popularitate este in crestere atunci cand calatoresti peste hotare pentru mai mult de cateva zile. Un apartament care poate fi inchiriat pe timpul vacantei este un apartament disponibil pentru a fi inchiriat pe termen scurt de catre turisti, oameni de afaceri, studenti si oricine altcineva ar putea dori sa gaseasca cazare pentru o perioada oarecare de timp, cuprinsa intre cateva zile si cateva luni. Inchirierile pe perioada vacantei se pot dovedi mai ieftine decat echivalentul lor hotelier, si ofera avantajele suplimentare de a-ti permite sa te apropii de cultura, conferindu-ti un grad mai mare de intimitate, precum si punandu-ti la dispozitie bucataria si facilitatile pentru gatit. Desi inchirierile pe perioada vacantei au numeroase avantaje, ele prezinta si cateva dezavantaje, asadar este important sa iti faci temele inainte sa decizi asupra unitatii perfecte de inchiriat pentru vacanta.

De cele mai multe ori, vei cauta un apartament de inchiriat intr-un oras sau intr-o tara cu care nu esti familiarizat. Asadar, atunci cand iti planuiesti vizita in aceste orase, va trebui sa fii atent in mod special la lucruri precum localizarea apartamentului, aranjamentele de plata si usurinta cu care poti apela la asistenta in cazul oricarei probleme.

    1. Localizarea – Ca peste tot unde vine vorba de imobiliare, localizarea este un factor cheie. Acolo unde se afla locuintele de vacanta este chiar mai important intrucat, in timpul unei sederi pe o perioada scurta, vei dori sa te asiguri ca nu pierzi prea mult timp calatorind catre si dinspre destinatia ta, in fiecare zi.  De fapt, localizarea si pretul se vor afla in stransa legatura, intrucat apartamentele localizate cel mai central vor genera costuri mai mari decat apartamentele similare localizate in apropierea centrului. Asadar, primul pas in a gasi o locuinta de inchiriat pe perioada vacantei este identificarea celei mai dorite zone. Daca banii nu reprezinta un impediment, acest lucru este usor, iar daca esti turist va trebui doar sa alegi centrul turistic din orasul in care te deplasezi. Daca studiezi sau lucrezi, atunci vei alege o locatie cu acces facil la scoala sau birou.

Inchiriere apartamente in regim hotelier cluj

    1. Transportul – Daca nu dispui de fonduri nelimitate, atunci vei dori sa iei in considerare o oferta de cazare in Cluj Napoca intr-un apartament care este suficient de apropiat de mijloacele de transport in comun incat sa ajungi oriunde ai nevoie fara a pierde prea mult timp pe drum. In general, aceasta inseamna ca apartamentul va trebui sa fie situat aproape de o linie de metrou sau de autobuz.

      In unele cazuri va trebui sa fii atent pentru a te asigura ca metroul nu trece direct pe sub cladire si ca liniile de tramvai sau de cale ferata nu trec exact pe langa geamul dormitorului tau.

  1. Facilitatile apartamentului – Daca planuiesti o calatorie catre Cluj sau chiar alt oras si nu vei putea vedea apartamentul inaintea rezervarii, este important sa vezi cateva fotografii cu el inainte sa-ti iei un angajament. Fii atent aici, pentru ca fotografiile pot fi inselatoare. Asigura-te ca soliciti informatii referitoare la suprafata (metri patrati) si la facilitatile incluse in apartament. Nu fi timid aici. In timp ce unii proprietari publica „Pentru Patru Persoane”, apartamentul poate avea doar un pat dublu plus o canapea extensibila, asadar este important sa stii exact ce fel de spatiu de dormit este disponibil. O „bucatarie complet echipata” poate insemna indeajuns pentru a multumi un bucatar gurmand, dar poate insemna de asemenea ca ajungi si gasesti apartamentul echipat cu o oala mica si o cratita ieftina care nu este buna nici macar pentru a praji sunca. Asadar, asigura-te ca facilitatile pe care le consideri cele mai importante iti vor satisface cu adevarat nevoile. Daca vei folosi zilnic internetul si vei dori sa faci acest lucru din comfortul patului tau, asigura-te ca intrebi daca wi-fi-ul functioneaza in dormitor. Daca ai dubii, cere proprietarului unele referinte privitoare la persoanele cu care poti vorbi in legatura cu inchirierea. Facilitatile nesatisfacatoare sunt principala cauza a nemultumirilor legate de cazare in Cluj Napoca in cazul inchirierii apartamentelor pe timpul vacantei.